Bibian Scheepstra

portret 1
In 1996 studeerde Bibian af als letterkundige Romaanse talen en culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna volgde ze een opleiding tot tolk/vertaler aan het Instituut Tolken en Vertalen (Utrecht) en in 2009 rondde ze haar Master af als 1e graads docente Spaans.
Ze woonde in Sevilla en Alicante en maakte vele reizen door Spanje waardoor ze de cultuur met al haar eigenzinnigheden goed kent. Naast haar taallessen geeft ze les in flamenco en sevillanas (dans). Bibian heeft een klassieke en moderne dansachtergrond (Rotterdamse dansacademie) waarna ze zich gespecialiseerd heeft in flamenco.

Over haar taallessen
In haar lessen is veel aandacht voor spreekvaardigheid. De cursist zal vanaf het begin zoveel mogelijk worden uitgedaagd zelf te (gaan) spreken. De gevorderde groepen gaan dieper in op grammatikale aspecten van de Spaanse taal zoals het gebruik van verleden tijden en typische/vaste uitdrukkingen. Elke cursist zal op zijn/haar niveau iets kunnen vertellen over zichzelf, familie, werk en hobbies. De cursist zal ook leren hoe men dingen vraagt en reageert in het Spaans. Al deze en andere onderwerpen komen aan bod aan de hand van dagelijkse handelingen en actualiteiten in het Spaanse nieuws.


Lessen op scholen
Naast haar lessen aan het volwassenenonderwijs heeft Bibian ervaring in het middelbaar onderwijs (vwo) onder- en bovenbouw. Ze is verbonden geweest aan het Ostrea Lyceum in Goes, Scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee.


Freelance docent
Bibian Scheepstra is beschikbaar als freelance docente. U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens.

 

Andere wensen?
Andere of specifieke wensen? U kunt bellen voor een afspraak naar telefoon 06-26428807 of mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Direct inschrijven...

Agenda

Opmerkelijk


Casa Sevilla

Sint Domusstraat 43

4301 CM Zierikzee

06-26428807

kvk 51548933

btw NL162140770B02